12.03.2021  |  Business  |  Branschnytt

Cervera identifierar och fasar ut miljögifter

Målet är ett PFAS-fritt sortiment 2025

Miljögifterna PFAS är en stor grupp smutsavstötande kemikalier som används som ytbehandling på många produkter, bland annat köksredskap och stekpannor. De lagras i kroppen och misstänks orsaka bland annat cancer och reproduktionsstörningar. Eftersom gruppen är stor och inte helt kartlagd kan det vara komplicerat för producenter att säkerställa att ämnena inte förekommer produkterna.
Nu tar Cervera krafttag för att fasa ut PFAS ur sortimentet. Företaget har sedan 2018 arbetat med att kartlägga och identifiera förekomsten av PFAS-ämnen genom tester, och utfasningen är nästa steg i arbetet. Målet är att till 2025 ha fasat ut alla produkter som innehåller PFAS-ämnen.
”Det är viktigt för oss att produkterna vi säljer är säkra att använda och inte innehåller några hälsofarliga kemikalier, så detta är ett självklart nästa steg för oss att ta. Vi tar inte in produkter där leverantören inte kan uppvisa testrapporter eller dokumentation som styrker att produkterna är fria från PFAS. Vid minsta tveksamhet undviker vi att ta in produkten samtidigt som vi aktivt förespråkar PFAS-fria alternativ”, säger Huyen Vu, Hållbarhetschef Cervera.
www.cervera.se/hallbarhetsrapporter

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.