03.11.2022  |  Interior  |  Brukskonst

Cerveras hantverksstipendiat utsedd

Glaskonstnären Tone Linghult är årets mottagare

I samband med Stockholm Craft Week i oktober tillkännagav Cervera vinnaren av kedjans årliga hantverksstipendium för att lyfta lokala hantverkare. Årets tema var glas och till årets hantverksstipendiat utsågs glaskonstnären Tone Linghult, som erhöll ett stipendium på 25 000 kronor. I samband med utmärkelsen säljs ett kurerat urval av Tone Linghults unika konstglasobjekt på Cervera.se.

Ur juryns motivering: ”Det finns en nyfikenhet för materialet i kombination med ett sökande i det estetiska uttrycket, som gör Tone Linghults vaser intressanta. Varje vas har sitt unika uttryck och visar en hantverksmässig kvalitet och designhöjd i symbios. Den till synes enkla formen får ytterligare en dimension av det effektfulla grafiska mönstret i vasens botten”.

www.cervera.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.