04.12.2019  |  Interior  |  Dekoration

CONTRAST – en serie av Anna Ehrner

Sponsrat innehåll Vad är detta?

För mig är hyttan skapelsen. Här föds, formas och lever glaset. Jag vill ta vara på glasets egna liv, arbeta med det och inte emot det. Följa glasmassan, kraften, som inte går att tygla, men samtidigt se det enkla och subtila.”

Konstnärligt och uttrycksfullt av Anna Ehrner när hon är som bäst.

Anna Ehrner, född 1948 i Danderyd är en svensk formgivare och glaskonstnär.

Hon har även arbetat som lärare på Konstfack. Anna Ehrner är en experimentell och sparsmakad stilist som kännetecknas av sitt enkla men kraftfulla formspråk och sin förmåga att med ett sparsamt användande av färger uppnå stor färgprakt.

Färgade slöjor inne i glasmassan har blivit ett särskilt kännetecken för Ehrner, liksom det ringlande glaset som återfinns i serierna Basket och Energy.

Anna står bakom flera försäljningssuccéer som servisen Line och skålserien Contrast och på senare tid Basket och Cup Cake.

Mer från Orrefors Kosta Boda AB

Orrefors Kosta Boda AB

kostaboda.se

Kosta Boda är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Teknik och känsla har förfinats i hjärtat av Smålands skogar ända sedan 1742. Vårt glas är färgstarkt, modigt, underfundigt och provocerande. Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion.Våra formgivare hör till de mest erkända inom sitt område, inte bara i Sverige utan i världen. Gemensamt för dem är lusten at…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.