Dafra Försäljning AB

www.dafra.se

  • info@dafra.se
  • 08-558 077 30
  • Västberga allé 36 126 30 Hägersten Sverige

Produkter:

Köksutrustning

Om

Dafra är distributör, grossist och generalagent för drygt 20 varumärken inom kök. Vi väljer ut våra varumärken och produkter med stor omsorg. Produkterna kännetecknas av våra ledord: hög kvalitet och funktion. Läs mer om våra produkter här.

Dafras historia sträcker sig tillbaka till 1995 då vi framf…

Läs mer  

Om

Dafra är distributör, grossist och generalagent för drygt 20 varumärken inom kök. Vi väljer ut våra varumärken och produkter med stor omsorg. Produkterna kännetecknas av våra ledord: hög kvalitet och funktion. Läs mer om våra produkter här.

Dafras historia sträcker sig tillbaka till 1995 då vi framförallt sålde stekpannor av hög kvalitet på mässor runt om i Sverige. Sedan dess har sortimentet utökats till att innehålla ca 700 produkter. Under årens lopp har vi också samlat på oss en gedigen kunskap om matlagning och köksredskap i allmänhet och särskilt stekpannor, som ligger oss extra varmt om hjärtat.

Med ett nära samarbete med svensk kockelit och våra samlade kunskaper utvecklas och breddas sortimentet kontinuerligt. Läs mer om vårt samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren.

Våra produkter finns hos fackhandel, detaljhandel och webbutiker med inriktning mot kök och hushåll samt hos välsorterade restauranggrossister.

Brands

Stasher Bag – den smarta 100% plastfria förvaringspåsen av platinumsilikon

Stasher Bag är en återanvändbar och mångfunktionell förvaringspåse av platinumsilikon. Platinumsilikon är en mix av sand (kisel) och syre (oxid) som är giftfri och har renheten av medicinskt silikon. Med sin unika luft- & vätsketäta försegling som är lätt att öppna och stänga är Stasher en allt-i-ett lösning som gör att du slipper hålla reda på både lock och klämmor.

 

Stasher Bag är tillverkad av platinasilikon som har en standard högre än silikon av livsmedelskvalitet och som uppfyller alla europeiska och amerikanska säkerhetskrav. Platinumsilikon är hypoallergen och håller både bakterier och svamptillväxt borta, vilket är anledningen till att den bl a används inom sjukvårdsindustrin och i tillverkningen av nappar för barn. Platinumsilikon ska inte blandas ihop med vanlig (billigare) silikon, vilken oftast innehåller petroleumbaserade utfyllnadsmaterial som avsöndrar skadliga ämnen.

 

Stasher föddes ur ett engagemang att eliminera engångsplast. Vissa kallar det besatthet. Vi kallar det passion för en bättre värld. Stasher är medlem i ”1% for the planet”, vilket innebär att Stasher skänker 1% av sin totala omsättning till organisationen för att bidra till att förbättra vår globala miljö.

 

Genom att använda Stasher Bags istället för engångsplastpåsar är du med och bidrar till att spara både miljön och dina egna pengar. En person kan göra skillnad och tillsammans kan vi göra stor skillnad för vår framtida planet. Om 300 personer skulle byta ut engångsplastpåsar mot en Stasher skulle över 1 miljon plastpåsar försvinna från avfallshanteringen under Stasherns livslängd. Stasher är gjord för att hålla år efter år och är det 100% plastfria alternativet som tar hela världen med storm.

 

Stasher kan användas till all typ av förvaring. Du kan förvara din lunch, rester, snacks, sladdar, mobil, smink, medicin och annat som du vill ha med till jobbet, skolan, på utflykten eller på resan. Dessutom utan att behöva oroa dig för läckage från innehållet eller väta från regnskuren på väg till jobbet. Ja, endast fantasin kan sätta gränser för vad du kan använda din Stasher till.

 

Sous-Vide-entusiasten kan vi glädja med att, med en Stasher bag slipper du inte bara plastsmaken, utan även processen med att vakuumförpacka. Lägg maten tillsammans med ev. marinad i din Stasher bag, för att få ut luften sänk ner påsen tills förslutningen är precis ovanför vattennivån, tryck ihop förseglingen och Voilà, nu är maten redo för sitt bad.

 

Stasher är diskmaskinstålig och har vid tester körts över 3000 gånger i diskmaskin. Vänd dock inte påsen ut och in vid diskning, då kan sömmarna gå sönder. Diska och torka din Stasher före första användningen.

Världens bästa stekpanna.

AMT Gastroguss har fått hedersutnämningen "The Worlds Best Pan" (Världens Bästa Stekpanna) av tyska Kockförbundet. Välj mellan mer än 40 olika modeller av belagda stek- och kokkärl; stekpannor, traktörpannor, sauteuser, kastruller, grytor, tryckkokare, stekfat och glaslock med mera.

Varje kärl gjuts för hand och  tar 3 dagar att färdigställa. De har en tjock botten med jämn värmefördelning och AMT:s unika non-stick beläggning med ett lager titanoxid, sedan ett anti-korrosionslager, ett keramiskt lager och avslutningsvis ett non-stick lager. Kärlen är 100% återvinningsbara och fria från PFOA och fungerar på alla typer av spisar och hällar. Energiklass A.

49 av de 51 tävlande kocklandslagen, däribland svenska kocklandslaget, använde AMT i Matlagnings-OS 2012 där Sverige vann.

Japanska premiumknivar med rötter i samurajsvärdstraditionen.

I över 100 år har KAI tillverkat premiumknivar i Japan. Knivarna är kända för sin kvalitet, funktion, skärpa och hållbarhet. Dessa egenskaper har positionerat KAI:s knivar bland världens bästa knivar och KAI är idag en av de största tillverkarna av premiumknivar. Tillverkningen av KAI:s damaskusknivar har sin grund i den tusenåriga traditionen av samurajsvärdssmide där olika typer av metallegeringar skiktas tillsammans och smids till ett enda stycke. Det är ett fint hantverk som ger flera lager i stålet. KAI är den första knivtillverkaren som började smida köksknivar av damaskusstål. Tekniska innovationer och den ständiga strävan efter estetisk design gör KAI:s kockknivar unika och kända världen över.

Japan är känt för sin matkultur - utöver de färska ingredienserna så har den estetiska presentationen en utomordentlig betydelse. Även de minsta kulinariska delikatesserna förbereds och presenteras konstnärligt och noggrannt. Den japanska kulturen har en helhetssyn och det anses att matlagning, konst och filosofi är oskiljaktiga. Det rätta valet av kniv är en viktig del av glädjen i matlagningen.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.