25.05.2023  |  Dining  |  Tabletop

Den nordiska hedmarken

Kastehelmi-serien designad av Oiva Toikka fortsätter sin resa som en av Iittalas mest populära serier. Nu introduceras serien i den nya färgen Calluna, hämtad från våra nordiska hedmarker. Den intensiva ljungfärgen får Kastehelmi att glöda som under en varm sensommardag. Den nya färgen kommer att lanseras i slutet av maj hos utvalda återförsäljare och webbutiker.

I mer än 50 år har Kastehelmi varit en av Iittalas mest uppskattade serier. Designen skapades av Oiva Toikka 1964, sedan dess har glaskollektionen Kastehelmi med sitt igenkännliga droppformade mönster utökats med en rad funktionella och dekorativa element.

Den eleganta nya färgen Calluna är framtagen med inspiration från den nordiska hedmarken, som under sensommaren pryds av ljung – det är en färg som får Kastehelmis pärlemorskimrande ytstruktur att glöda.

Calluna betyder ljung och är en naturlig lila nyans som framstår som varm i kraft av sin perfekta balans mellan underliggande röda och blå toner. Färgen accentuerar mycket snyggt Kastehelmis eleganta design och dropptäckta yta.

www.iittala.com 

-PF 

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.