23.01.2020  |  Interior  |  Design

Design på Sven-Harrys konstmuseum

Etablerade svenska formgivare utforskar, undersöker och utmanas.

Sven-Harrys konstmuseum presenterar nu två parallella designutställningar, Imaginationsx12, med Alexander Lervik, och The Kinship Method – The Last Session, som visas 24 januari till 9 februari 2020.

Imaginationsx12 består av tolv möbler/objekt, där Alexander Lervik har undersökt mötet mellan konst och design. Vad som får vara konst och vad som hamnar på respektive sida om gränsen. Han tar även upp aktuella samhällsproblem, som flyget och ensamhet, samt utforskar och tolkar olika genres, däribland surrealism, minimalism och videokonst. Till exempel visas en ”hängande” soffa som Lervik har konstruerat ”på ett sätt som ingen tidigare har gjort en soffa på”, ett graffittiinspirerat skåp, en 3D-printad stol som ska produceras i fabriker över hela världen samt en installation med pappersflygplan(!).

Parallellt med Imaginationsx12 pågår högst upp i museet utställningen The Kinship Method – The Last Session. Här har fem etablerade formgivare (Andreas Nobel, Erik Björk, Fredrik Paulsen, Margot Barolo och Mia Cullin) under ett års tid utmanat varandra och sig själva till att bryta mönster och finna nya former och arbetsmetoder. Formgivarna har var och en designat tre stolar, helt isolerat från varandra och under tidsbegränsning. Vid stol två och tre har de utgått från en av de andra deltagarnas stolar. Detta har med andra ord resulterat i fem stolar, var och en i version ett, två och tre. Efter varje designad stol har de deltagande formgivarna samlats för ett modererat gruppsamtal, där det reflekterade och diskuterade över formgivningen, processen och sin egen utveckling

”Det har varit fantastiskt roligt att få prata med varandra om form på det här sättet”, säger Margot Barolo i en kommentar.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.