09.10.2020  |  Business  |  Branschnytt

Designbasepriset 2020: The Kitchen kvarstår som vinnare

Årets butik nominerad till The Gia Award 2021

Coronapandemin har som så mycket annat även påverkat Designbasepriset för årets butik och nomineringen till The Gia Award, som delas ut under mässan The Inspired Home Show i Chicago.


På grund av pandemin ställdes årets Chicagomässa in och 2021 års mässa flyttades fram från mars till augusti. Därför står 2019 års vinnare, Artilleriets systerbutik The Kitchen i Göteborg, kvar som mottagare av utmärkelsen Årets Butik även 2020 och är fortsatt nominerad till The Gia Award, ett pris som delas ut till världens bästa butiker av branschens främsta experter på detaljhandel. Resan till The Inspired Home Show som är en del av Designbasepriset sker nu i samband med mässan i augusti 2021.


The Kitchen öppnade runt hörnet från hyllade inredningsbutiken Artilleriet i april 2015. Grundarna Sofie Ekeberg och Christian Duivenvoorden hade pratat om att det saknades en bra köksbutik i Göteborg, inte minst sedan de gjorde inredningen till ett hotell med restaurang och upptäckte att det inte fanns någonstans att gå där de själva kunde hitta inspiration. Butikslokalen är ungefär 45 kvadratmeter stor och påminner mer om ett kök än en traditionell butik med displayer och kassadisk. Butiken fick Designbasepriset för sin vision, för den innovativa butiksdesignen och för den starka kopplingen mellan butiken och webbshoppen.


Sedan Artilleriet – The Kitchen utsågs till Årets Butik har man bland annat lanserat köket Artilleriet X Tre Sekel, ett kök som tillverkas från grunden utifrån varje kunds behov av skickliga snickare på Tre Sekel i Tibro.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.