05.02.2019  |  Business  |  Design

Designgalans vinnare

Två nya kategorier - och en dubbel pristagare.

Stockholm Design Week inleddes traditionsenligt under måndagskvällen med bland annat ELLE Decoration Swedish Design Awards, en gala som anordnas med syftet att lyfta fram framstående kreatörer inom svensk design. Nytt för i år var de två nytillkomna kategorierna Årets inredare samt Årets hederspris, vilka delades ut till inrednings- och arkitektduon Halleroed, Ruxandra och Christian Halleröd, respektive Nationalmuseum, bland annat för museets nyskapa(n)de kollektion NM&. Halleroed var dessutom dubbla pristagare, i och med att de även tog hem segern för Årets kök, denna gång med skåpköket Tre sekel.

ELLE Decoration Swedish Design Awards gick av stapeln på Operaterrassen i Stockholm och modererades för andra året i rad av skådespelaren och kreatören Magnus Skogsberg. Vinnarna har utsetts av en jury bestående av Cia Jansson, ny chefredaktör för ELLE Decoration, Karin Ohlsson-Leijon, innehållschef på ELLE Decoration, Nina Oja, creative director på ELLE Decoration, Margot Barolo, formgivare och programansvarig för Form på Beckmans samt Rahel Belatchew, arkitekt och grundare av Belatchew Arkitekter. Undantaget är priset Årets influencer, som röstas fram av ELLE Decorations läsare.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.