05.01.2021  |  Business  |  Branschnytt

Digitala möjligheter under Stockholm Design Week

Efter att Formex och Stockholm Furniture & Light Fair tvingats ställa in gör arrangören Stockholmsmässan en snabb omställning till mindre aktiviteter på stan och digitalt.

Som tidigare meddelats ställer både inredningsmässan Formex i januari och möbelmässan Stockholm Furniture & Light Fair i februari in. Arrangerande Stockholmsmässan lägger istället krutet på digitala event samt på aktiviteter inne i Stockholm.


För Formex del kommer webbplatsen liksom i höstas att fungera som en digital kontaktyta mellan utställare och inköpare. Trendguiden som produceras inför varje mässa att släppas i digital form den 18 januari. Utställare har också möjlighet att få sin produktnyheter exponerade i Formex digitala kanaler med hjälp av riktade marknadsföringspaket. Information och priser finns på Formex hemsida.


Möbelmässan gör en tillfällig flytt in till stan under rubriken Stockholm Furniture and Light Fair City & Digital Edition, 8–14 februari. Möbelveckan öppnar som vanligt med en presskonferens och sedan kommer Stockholmsmässan bland annat att ha bussar som kör små grupper av besökare mellan utställare som har öppna showrooms eller andra punkter på programmet.


”Det är enormt viktigt att det här fönstret som vecka 6 är för att lyfta fram skandinavisk design hålls öppet. En viktig poäng med Stockholm Furniture and Light Fair City Edition är också att visa att det fortfarande finna affärer att göra”, säger Sanna Gebeyehu, product & concept owner, Stockholm Design Events på Stockholmsmässan.


De digitala aktiviteterna omfattar bland annat Stockholm Design & Architechture Talks och Workspace Sweden. Vissa inslag kommer att livestreamas och andra filmas i förväg. Stockholmsmässan har byggt upp två egna studios för livestream och podd.


”En intressant sak som vi märkte under Formex digitala aktiviteter i somras är att vi nådde ut internationella på ett annat sätt. Bara under själva Formexdagarna hade vi 4 500 tittare över hela världen”, säger Chicie Lindgren, affärsområdeschef Stockholm Design Events på Stockholmsmässan.


Parallellt med Stockholm Furniture and Light Fair City Edition står Stockhlmsmässan också som värd för paraplyevenemanget Stockholm Design Week som samlar en mängd fristående event runt om i Stockholm. I år blir programmet av förståeliga skäl tunnare än vanligt. Updaterad information finns på hemsidan.

Oslo Design Fair äger rum
I Norge kommer Oslo Design Fair att äga rum som planerat 27–30 januari på Norges Varemesse, förutsatt att inte de norska smittskyddsreglerna skärps innan dess. Mässan, som har som mål att vara Norges viktigaste mötesplats för design, arkitektur, konst och hantverk, har arrangerats i olika former i 36 år.


”Vårt kreativa team är i full gång med att färdigställa årets trendutställning, designad av duon Vera & Kyte, sammanställd av Kirsten Visdal och med bildkonst av Andreas Siqueland”, berättar  Kathrine Jansen, chef för Oslo Design Fair för Designbase Norges Gunnhild Bjørnsti.


”Evenemanget är naturligtvis beroende av vilka smittskyddsregler som gäller då. Om det blir otilllåtet med publik i slutet av januari kommer vi att bjuda in press, utställare, ambassadörer och samarbetspartners i små grupper och sätta samman ett digitalt program som vi kan distribuera i våra kanaler.

Beslutet kommer att tas i början av januari och vi uppdaterar kontinuerligt hemsidan om det blir ändringar”, säger hon.


www.formex.se

www.stockholmfurniturelightfair.se

www.stockholmdesignweek.se

www.oslodesignfair.no

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.