06.08.2020  |  Dining  |  Design

Drejat hantverk från Kullabygden

Kristina Stark lanserar nytt samarbete.

Kristina Stark har under året lanserat ett nytt samarbete med drejarmästaren Anders Johansson. Det första objektet är en saltglaserad mugg i limiterad upplaga, som är individuellt numrerad och signerad. Stor vikt har lagts vid bland annat örats utformning. För att det ska vara bekvämt och stabilt att hålla i för händer av olika storlekar. Saltglasyr har sitt ursprung i Kullabygden, som också är Kristinas hembygd. Det är en av de mekaniskt starkaste glasyrerna och skiftar åt ljusare eller mörkare brunt, beroende på förutsättningarna vid varje specifikt bränntillfälle.

www.designkristinastark.se

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.