17.05.2023  |  Dining  |  Tabletop

Duka upp med japaninspirerad keramik

Den japanska traditionen inom tillverkning och användning av keramik är lång och berömd – den är ett historiskt arv som är tydligt i det nya servissetet från blomus vid namn Kumi. De 18 delarna i den japaninspirerade servisen inkluderar bland annat den karakteristiska japanska sojakannan med tillhörande skål, och den lika välkända tekoppen utan handtag. Servissetet innehåller dock också europeiska klassiker som kaffe- och espressokoppen, vilket gör Kumi till en vacker och mångsidig kulturell fusion mellan asiatiska och västerländska sedvänjor.


Som ju är karakteristiskt för japansk keramik framstår ytorna som både råa och exceptionellt mjuka på samma gång – ett resultat av så kallad reaktiv glasering, som får små oregelbundenheter att träda fram, vilket gör varje servisdel helt unik. Wabi-sabi är ett japanskt begrepp som används för att beskriva de små ”fel” som ger ett objekt sitt värde och därmed bidrar till dess skönhet, som bara finns att få i det opolerade och operfekta. Det är så man ser på slitage och patina i den japanska kulturen – det är något som bara är tecken på att keramiken är uppskattad.


www.blomus.com

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.