04.05.2023  |  Interior  |  Dekoration

Elefantastisk upcycling

”Elefanter glömmer aldrig” brukar man säga, och kanske hade Kay Bojesen själv ett oförglömligt möte med det största djuret på savannen när han reste till Afrika på 1930-talet. 1953 skapade han i alla fall den kärleksfulla jätten med leende linjer och träsnabel som i år fyller hela 70 år. Intresset för Bojesens design är fortfarande stort och jubileet firas med en nytolkning i upcyclat trä.

Liksom de andra djuren i Reworked-serien är vårens tre elefanter skapade av överskottsträ som sätts ihop till en mosaik av blandade färger och sorter, som ger de välkända runda formerna ett annorlunda uttryck och som utstrålar miljömedvetenhet.

www.kaybojesen.dk
-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.