27.06.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Elegant vas med sensuella former och ytor

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Lyngby Porcelæns nya vas Curve är en elegant kombination av kontrasterande ytor och runda former. Vasens former har hämtats från arkiven hos Lyngby Porcelæns porslinsfabrik i Danmark. Det utsökta hantverket är en hyllning till fabrikens arv och hantverk samt till säsongens vackraste buketter.

Med inspiration från originalritningarna från arkiven är Curve ett uttryck för Lyngby Porcelæns höga krav på precision och konstnärligt hantverk. De ikoniska räfflorna tillsammans med den matta ytan ger en taktil, silkeslen känsla som gör hemmet ännu mer ombonat.
Den matta ytan ligger helt rätt i tiden, och den klassiska formen är hämtad från designskatterna i porslinsfabrikens arkiv. Lyngby Porcelæns porslinsfabrik i Danmark grundades 1936 och hade under många år en separat konstavdelning, där några av Danmarks mest erkända porslinsmålare arbetade.

Curve hämtar inspiration från de enkla, eleganta vaser som konstnärerna kompletterade med sina penseldrag i form av landskap och blommor. Nu lanseras en omålad version med Lyngby Porcelæns ikoniska räfflor. 

Lyngby Porslin har använt en av de mest krävande porslinteknikerna för att skapa denna fulländade matta och blanka kombination. När man glaserar porslin kan man gömma små ojämnheter i den glatta ytan.

Oglaserat matt porslin avslöjar däremot alla ojämnheter som kan förekomma under gjutningsprocessen. Därför ställs väsentligt högre krav på precisionen vid hantverket och formerna för just denna unika design.
De böjda kurvorna gör Curve till ett stilleben mot raka linjer, och blir en vacker och uppskattad kontrast. Lyngby Porcelæns övriga kollektion kan också med fördel kombineras med vasen Curve. Den både matta och glaserade ytan kombinerar två uttryck i en design och passar elegant in i kollektionen som en ny klassiker för moderna hem.   
Lyngby Porcelæn Curve vas finns i två storlekar. H: 12,5 cm kostar 399,00 kr och H: 17 cm kostar 699,00 kr (rekommenderat pris).

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

Branschnytt

Kay tar sig in i köket

Kay Bojesen är känd för sin designcirkus av trädjur av alla arter från apor till sångfåglar och elefanter. Dock begränsade sig inte Bojesens intressen endast till lek- och designobjekt. På 1940-talet designade den välkända funktionalisten ett antal vackra föremål till det dukade bordets glädje, som nu ser dagens ljus under namnet Menageri. Serien är skapad i Bojesens signatur – certifierat ekträ i lyxklass med vackra linjer – som en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana stunder som tillhör vanliga hushåll, där vi kryddar, oljar, serverar och äter.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

En katt à la Wiinblad

Bjørn Wiinblad är känd som en givmild person som tyckte om att skämma bort andra – och betraktas än idag som en av de mest generösa personerna inom Danmarks konstindustri. Han sparade inte på sin talang utan satte sin konstnärliga prägel på många olika projekt, från det legendariska lyxhotellet d’Angleterre till affischerna för de paralympiska spelen. I vår kombinerar Bjørn Wiinblad Denmark mångkonstnärens skaparglädje med sparglädje genom att lansera Miranda – en finurlig men också funktionell sparkatt som har sitt ursprung i Wiinblads legendariska värld. Miranda är en perfekt doppresent och samtidigt en modern livsstilsprodukt, en riktig livsnjutare med stor aptit på både småslantar och prasslande sedlar.

Sponsrat innehåll

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.