27.06.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Elegant vas med sensuella former och ytor

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Lyngby Porcelæns nya vas Curve är en elegant kombination av kontrasterande ytor och runda former. Vasens former har hämtats från arkiven hos Lyngby Porcelæns porslinsfabrik i Danmark. Det utsökta hantverket är en hyllning till fabrikens arv och hantverk samt till säsongens vackraste buketter.

Med inspiration från originalritningarna från arkiven är Curve ett uttryck för Lyngby Porcelæns höga krav på precision och konstnärligt hantverk. De ikoniska räfflorna tillsammans med den matta ytan ger en taktil, silkeslen känsla som gör hemmet ännu mer ombonat.
Den matta ytan ligger helt rätt i tiden, och den klassiska formen är hämtad från designskatterna i porslinsfabrikens arkiv. Lyngby Porcelæns porslinsfabrik i Danmark grundades 1936 och hade under många år en separat konstavdelning, där några av Danmarks mest erkända porslinsmålare arbetade.

Curve hämtar inspiration från de enkla, eleganta vaser som konstnärerna kompletterade med sina penseldrag i form av landskap och blommor. Nu lanseras en omålad version med Lyngby Porcelæns ikoniska räfflor. 

Lyngby Porslin har använt en av de mest krävande porslinteknikerna för att skapa denna fulländade matta och blanka kombination. När man glaserar porslin kan man gömma små ojämnheter i den glatta ytan.

Oglaserat matt porslin avslöjar däremot alla ojämnheter som kan förekomma under gjutningsprocessen. Därför ställs väsentligt högre krav på precisionen vid hantverket och formerna för just denna unika design.
De böjda kurvorna gör Curve till ett stilleben mot raka linjer, och blir en vacker och uppskattad kontrast. Lyngby Porcelæns övriga kollektion kan också med fördel kombineras med vasen Curve. Den både matta och glaserade ytan kombinerar två uttryck i en design och passar elegant in i kollektionen som en ny klassiker för moderna hem.   
Lyngby Porcelæn Curve vas finns i två storlekar. H: 12,5 cm kostar 399,00 kr och H: 17 cm kostar 699,00 kr (rekommenderat pris).

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.