04.11.2021  |  Interior  |  Trends

En av tre väljer kravmärkt gran

Hållbarhetsfrågor påverkar julfirandet

Det finns en tydlig koppling mellan svenska konsumenters hållbarhetsintresse och val av julgran, julpynt och presenter. Julen är en traditionsbunden högtid men yngre svenskar är mer öppna för att utmana traditionerna. Detta är några av slutsatserna som framkommer i den femte delen av Plantagens årliga rapport Växttrender.

Enligt rapporten planerar 30 procent av svenskarna att köpa en kravmärkt gran i år och siffrorna visar att det råder en tydlig generationsskillnad. Yngre konsumenter är betydligt mer intresserade av att köpa kravmärkta granar än svenskar över 60 år och barnfamiljer är något mer benägna än allmänheten i stort att välja en kravmärkt gran.

www.plantagen.se

AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.