04.07.2019  |  Dining  |  Tabletop

En hyllning till banbrytande formspråk

Alessi återlanserar Bauhaus-inspirerade klassiker.

Under 2019 fyller Bauhaus-skolan 100 år, vilket firar stort på många olika sätt runtom i världen. Som en hyllning till jubileet och det banbrytande formspråk som Bauhaus står för återlanserar Alessi bland annat kaffeserveringssetet 90042, i en ny uppdaterad förpackning. Setet designades ursprungligen av Marianne Brandt och Helmut Schulze för Officina Alessi under mitten av 1980-talet. Det tillverkas i polerat stål och består av mjölkkanna, sockerskål, sockertång samt en liten bricka/tallrik.

www.alessi.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.