03.05.2019  |  Interior  |  Branschnytt

Erika Lagerbielke på Orrefors Museum

Retrospektiv utställning för att visa bredd och form över tid.

I slutet av april invigdes den retrospektiva utställningen Form för alla sinnen med Erika Lagerbielke på Orrefors Museum. Utställningen är designad för att visa upp formgivarens stora bredd i sin produktion, som inkluderar både bruksföremål, konst, masstillverkning och det unika. Kollektionen av mer och mindre välkända objekt sträcker sig över flera decenniers skapande, från 1980-talet och fram till idag, vilket ska illustrera hur form är ett uttryck av sin tid och dess villkor.

I Form för alla sinnen delar Erika med sig av sin arbetsprocess och en personlig berättelse om hur hennes föremål blir till, från skiss och under vägen fram till färdig produkt. Bland annat är hon känd för sitt arbete kring sensorik, hur smak- och doftupplevelsen påverkas av form och egenskaper hos till exempel ett dricksglas eller ett bestick. Ett annat fokusområde för utställningen är Erikas kontinuerliga nyfikenhet på och utforskande av glas som material, och dess möjligheter, samt hur nya innovativa måltidstrender ger upphov till förändrade behov.

Utställningen Form för alla sinnen pågår den 27 april 2019 till den 30 september 2020 på Orrefors Museum i Orrefors.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.