05.06.2020  |  Interior  |  Design

Ett nytt inredningsparadigm för offentlig miljö

Daniel Svahn Studio presenterar examensprojekt inom upcycling och återbruk.

Mastersstudenten Daniel Svahn blev uppmärksammad under 2020 års upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair för sitt projekt inom materiell upcycling för offentlig miljö. I början av juni presenterade han en uppföljning, i form av sitt examensarbete A New Paradigm, för studierna i Rumslig Gestaltning vid Konstfack. Projektet består av en serie möbler ämnade för kontorsmiljö, som har tillverkats av utrangerat material från offentlig miljö. Materialet har Daniel sourcat genom ett samarbete med återbruksföretagen RP och Rekomo. En viktig del av utmaningen var att möblerna inte skulle ha estetiken av ”upcyclad” design. Detta för att göra dem mer kommersiellt gångbara. I sitt arbete har Daniel strävat efter att minimera sin åverkan på befintliga skivor och skärmar. På det viset hålls arbetstid och totalkostnad nere, vilket också bidrar till att möblerna blir mer attraktiva för företag och arkitekter. Syftet med projektet är att belysa frågan om hur fullgott material idag kasseras i stor utsträckning, av bekvämlighets- och byråkratiska skäl. Ett förhållande som Daniel Svahn genom sin verksamhet vill förändra.

 -JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.