12.04.2023  |  Interior  |  Dekoration

Exklusiva ljusstakar

Kosta Boda lanserar nu sitt senaste samarbete med den erkända svenska designern Hanna Hansdotter. Rocky Baroque är en serie ljusstakar vars uttryck spelar på idén och föreställningen om den klassiska kolonnen och finns att få i tre färgkombinationer och storlekar. 

Kosta Boda och Hanna Hansdotter startade sitt samarbete redan 2016 och har sedan dess utvecklat unika produkter i gränslandet mellan design och konst. I Rocky Baroque har Hanna designat en serie ljusstakar där stora konturer möter råa, hackande ytor med kontraster i starka färger – något som har blivit en signatur i Hannas designspråk. 

Rocky Baroque-serien gjuts i en komplex form i Kosta Bodas egna glasbruk. Det är en mycket krävande teknik som få glasbruk har kompetensen att behärska. 
”När du skapar en form arbetar du ofta med att dölja skiljelinjerna från formen. I de här föremålen har jag i stället försökt att framhäva dem. Jag gillar att ifrågasätta befintliga produktionsnormer och tekniker”, säger Hanna Hansdotter.

www.kostaboda.com

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.