14.11.2021  |  Interior  |  Belysning

Färgförståelse

265 återuppstår som den var tänkt

När formgivaren Paolo Rizzatto presenterade sin numera ikoniska vägglampa 265 för tillverkaren Flos 1973 var den färgsatt i tre primärfärger för att accentuera lampans olika delar. Till Rizzattos irritation lanserades den istället i enfärgade varianter. Men nu återuppstår lampan som den var tänkt från början, med röd skärm, gul motvikt och blå arm.

”Utan ljus kan vi inte skilja en färg från en annan. Därför är det en naturlig manifestation av konceptet att utnyttja färger till att definiera lampans design”, säger Paolo Rizzatto.

Den nya lampan är ett samarbete mellan Paolo Rizzatto och Flos designkurator Calvi Brambilla och har fått namnet 265 Chromatica.

www.flos.com

AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.