24.03.2023  |  Interior  |  Trends

Färgtrender i hemmet 2023

Under 2023 är det de varma färgerna som lyser upp våra hem – men inte enbart. Det finns också rum för marmorlooken, magentafärger, greenteriorinspirationer från trädgården och plyschkuddar i hörnen, säger Nanoleaf som producerar ljuspaneler med trälook. Trenden med varma och jordnära färger i våra hem fortsätter under 2023. Vi pratar exempelvis om elfenbens- och cremefärger – om mjuka toner i beige och taupe. Allt som kan inge en känsla av värme, mys och trygghet. 

Klassiska marmormönster med Viva Magenta

Den något kalla marmorlooken är fortfarande ett populärt val bland många, oavsett om det är till vardagsrummet, köket eller badrummet. Klassiska mönster kan också få nytt liv genom att man tillsätter intensiva färger, såsom den nya pantone-färgen för 2023 – Viva Magenta.

Greenterior – mötet mellan inne och ute

Växter, botaniska tryck och färger som Deep Green Lake eller Brown Sand står högt i kurs nu 2023. Trenden som speglar en önskan om mer natur i inredningen heter Greenterior. Utöver mycket växter är det stort med tillbehör av rotting och trä. Ljuset från Nanoleaf kan regleras med en dagsljusfunktion som automatiskt synkroniserar ljuspanelernas färgtemperatur med dagsljusets förändringar under dagen. 

Vårt hem, vår fristad

Hemmet är vår bas, vår comfort zone och tillflyktsort i en värld som går i hundranittio kilometer i timmen. Det är här vi vill kunna koppla av och ladda batterierna i en lugnande och avkopplande atmosfär. För många är dekorativa föremål, såsom plyschkuddar och en plats för reflektion och ro, något som är med och tillgodoser detta behov.

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.