15.09.2022  |  Business  |  Design

Första mattan i CO2-neutral plast

Pappelina lanserar Vera 2.0 Bio Edition

I höst introducerar Pappelina världens första plastmatta av BIOVYN, en PVC tillverkad av trä-baserad tallolja. Det ikoniska Pappelinamönstret VERA fyller 20 år 2022 och för att fira det lanserar Pappelina VERA 2.0 Bio Edition i BIOVYN.

Materialet har upp till 90 procent mindre CO2-avtryck i jämförelse med konventionell PVC. Rå tallolja är en rest från massa-tillverkningsprocessen som används vid pappersproduktion och är en del av ansvarsfullt skogsbruk.

pappelina.com

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.