12.08.2022  |  Business  |  Branschnytt

Fiskars Group ökar omsättningen

Ökad försäljning men minskat resultat första halvåret 2022

Fiskars Group som, förutom varumärket Fiskars, bland andra omfattar Iittala, Royal Copenhagen, Hackman och Rörstrand omsatte 651,7 miljoner euro första halvåret 2022 enligt koncernens halvårsrapport. Det är en ökning med 6,9 procent jämfört med första halvåret i fjol. Rörelseresultatet minskade till 80,9 miljoner euro, från 84,3 miljoner euro under motsvarande period 2021. För helåret 2022 förväntar sig koncernen en ökning av rörelseresultatet från fjolårets resultat, 154,2 miljoner euro.

”Andra kvartalet 2022 innebar det nionde tillväxtkvartalet i följd för Fiskars Group. Vår jämförbara omsättning ökade med 7,7 procent med ett positivt bidrag från alla verksamhetsenheter, trots en volatil affärsmiljö. Jag ser dessa nio kvartal av tillväxt som ett bevis på att det sker en omvandling av bolaget tack vare vår tillväxtstrategi och vi har grunderna på plats för att driva hållbar långsiktig tillväxt. Jag vill rikta mitt tack till hela teamet på Fiskars Group som jobbat hårt och framgångsrikt navigerat i en ständigt skiftande omvärld”, kommenterar VD Nathalie Ahlström.

www.fiskarsgroup.com

-AB

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.