12.05.2020  |  Furniture  |  Outdoor

Fisknät får ny användning

Plantagen lanserar stol av plast från haven.

Som ett led i sitt hållbarhetsarbete har Plantagen lanserat en utomhusstol vars sits är tillverkad av 100 procent återvunnen plast från havet. Stolens ben i sin tur består av FSC-certifierad eukalyptus. Plasten kommer huvudsakligen från fisknät, i kombination med andra föremål, vilket ger stolen en naturligt havsgrön färg. Vid slutet av dess livscykel kan den monteras isär, för att möjliggöra återvinning av de enskilda komponenterna.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.