29.03.2023  |  Interior  |  Dekoration

Flammans form

Det familjeägda designföretaget SMD Design med produktion i Småland presenterar ljusstaken Ester. Ljusstaken utvecklades i samarbete med den kända designern Monica Förster under utbyggnaden av Backens kyrkogård i Umeå.

Ljusstakens karakteristiska form hämtar inspiration från flammans naturligt mjuka form. Att tända ett ljus är en tankeväckande och ceremoniell handling som länge har varit en meningsfull tradition. Ester är tillverkad av rostfritt stål och sandgjuten aluminium och har en munblåst glaskupol.
 
”Munblåst glas och sandgjuten aluminium utgör tillsammans det som blir ljusstaken Ester – en kreation skapad för eftertanke och reflektion”, säger Monica Förster om Esters materialegenskaper och design. 

www.smddesign.se

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.