13.05.2020  |  Business  |  Branschnytt

Fogia blir huvudägare i Articles

Helägd fabrik i Polen skapar utvecklingsmöjligheter.

Designvarumärket Articles startades 2015 av Björn Dahlström och Paulina Springfeldt. I ett nytt partnerskap går Fogia in som huvudägare. I och med förvärvet kommer Articles att kunna dra nytta av produktionskapaciteten och utvecklingsmöjligheterna i Fogias fabrik i Polen.

”Vi är väldigt glada över att nu bli majoritetsägare i Articles. Björn är utan tvekan en del av den skandinaviska designens dna och i Articles ser vi ett varumärke med ett självständigt perspektiv på modern design som kompletterar vårt eget tänkande”, säger Marcus Huber, Fogias ägare och vd.

Fogia och Articles kommer att fortsätta fungera som separata varumärken.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.