24.06.2022  |  Interior  |  Textil

Folkkära motiv på tyg

Nevotex i samarbete med Lisa Larsson

Nevotex lanserar en kollektion kuddfodral och metervara i samarbete med keramikern Lisa Larsson, baserade på hennes folkkära figurer lejonet Leo, zebran Zebra och katten Mikey. Kuddarna är tillverkade av ett Ökotex-certifierat bomullstyg vävt i Italien. Trycket är gjort i Sverige av Stallaholm och kuddfodralen sys av Nevotex sömnadsproduktion som är ett integrationsprojekt för nyanlända. Metervaran är tryckt på ett tyg av linne och bomull från samma väveri. 

”Vi är tacksamma över något så unikt som detta projekt där konstnärligt uttryck möter kvalitetstyger. Med samarbetet ser vi en möjlighet att få in Lisa Larsons folkkära mönster och figurer i våra hem i form av textilier”, säger Urban Stenevi, marknadschef på Nevotex.

www.nevotex.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.