15.08.2022  |  Business  |  Branschnytt

Forcarini förvärvar Ingo Maurer

Familjen behåller inflytande

Det tyska belysningsföretaget Ingo Maurer tillhör de verkliga innovatörerna inom belysning. Nu har varumärket förvärvats av en annan innovatör, italienska Foscarini. Affären innebär att Foscarini förvärvar 90 procent av aktierna i Ingo Maurer, medan de återstående 10 procenten stannar kvar hos Sarah Utermöhlen, dotter till den ikoniska formgivaren Ingo Maurer som grundade företaget 1968.

”Frihet, passion, karisma och poesi; Foscarinis värderingar kunde inte passa bättre för Ingo Maurer. Vi är övertygade om att Foscarini är rätt företag för att ge ytterligare stimulans och utveckling till Ingos konstnärliga värld”, kommenterar hon.

www.ingo-maurer.com

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.