21.08.2020  |  Business  |  Design

Formex Nova 2020

Materialen i fokus.

Designpriset Formex Nova går 2020 till den isländska designern Valdís Steinarsdóttir. Valdís fokuserar i sin formgivning på återvinning av naturmaterial, bland annat biprodukter från köttindustrin. Exempel på produkter är förpackningsmaterialet Bioplastic Skin, som tillverkas av djurskinn, och det keramikliknande materialet Just Bones, som görs av benaska och benlim. I sin motivering framhäver juryn hur Valdís arbetar med att hitta lösningar för sociala och miljömässiga problem.

Formex Nova delas ut årligen till en ung formgivare som är verksam inom Norden. Priset är instiftat av Formex-mässan för att främja god nordisk design. Vinnaren erhåller ett penningpris samt en monter vid kommande upplaga av mässan.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.