25.01.2019  |  Interior  |  Design

Från bord till ljusstake

Nappula utökas med nya delar.

Nappula-ljusstaken såg världens ljus när designern Matti Klenell under ett besök på Nuutajärvi glasmuseum förälskade sig i ett bord med ovanlig form. Med öga för såväl det eleganta som det robusta, kombinerar Klenell med respekt för både traditionella och moderna former en serie stakar med tydligt nordiskt uttryck.  Iittala förstärker Nappula-serien med tre nya produkter. Med en variant av Nappula i glas introducerar Iittala en modern ljusstake (107 millimeter) med ett elegant uttryck för en dekorativ ljusstämning med till exempel blockljus. Stakarna tillverkas på Iittalas glasfabrik i Finland. Den nya varianten finns i två färger: grå och mossgrön. En fyrarmad kandelaber finns också i Nappula-serien.

www.iittala.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.