17.06.2019  |  Interior  |  Belysning

Gäckande ljuskälla

Matti Klenell designar för Iittala.

Till hösten lanserar Iittala den rektangulära bordslampan Virva, i design av Matti Klenell. Virva består av munblåst glas som vilar på en fyrbent bas i pulverlackerad aluminium. Glaset har ett präglat mönster i två varianter, för lampans ena och andra sida. Mönstret kommer från handristade linjer i formen. Lampan tillverkas i färgerna mörkgrå och linne. Namnet Virva betyder irrbloss på finska. Enligt sägnen är irrbloss små mystiska ljuskällor kring ängar och sjöar, som dyker och sedan försvinner lika oväntat.

www.iittala.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.