08.07.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Grand Cru till grillköket

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Sommaren gör livet enklare på många sätt. Dagarna blir längre och ljusare och gränsen mellan inne och ute suddas ut när grillen slås på och välkomnar matlagningen, samvaron och festen utomhus. Som en hyllning till det skandinaviska utomhusköket och en kärleksdeklaration till bra kökstillbehör lanserar Rosendahl nu två måsten från Grand Cru – dressingshaker och marinadglas med pensel. Nyheterna sätter smak på sommarens sallader och grillrätter i en design som går direkt från kylskåp till bord, och dessutom tilltalar hemmets gastronomer med sitt stilrena uttryck i klart glas med svart plast.

Modern matkultur fokuserar idag mer än någonsin på råvaror, årstider och smaknyanser.  Detta gäller även utomhusköket, där fräscha gröna sallader, fågel, kött och fiskrätter less is more på menyn, medan grillmästaren kan fokusera på den ultimata smakupplevelsen.

Här är marinader och dressingar det självklara valet att ha till hands både under matlagning och servering – istället för krångliga små kannor och klibbiga skålar på bordet. I vår ger Rosendahl äntligen dressingar och marinaderna den smakfulla förpackning som de förtjänar med en multifunktionell shaker och ett glas med pensel som också är avsedd att ta med på språng när sommarfesten bjuder in till middag i det fria. 

Skaka och servera med perfekta penseldrag

Mat från grillen och middag på altanen kräver en helt annan praktisk hänsyn än då vi äter inomhus. Bordet är fyllt med det mest nödvändiga och när grillkolen är glödhet måste marinaden blir perfekt på första försöket.

Här finns ingen tid till att tillsätta extra vitlök när biffen ska grillas till perfektion.  Därför är Grand Crus dressingshaker och marinadglas utformade så att den perfekta marinaden och olje/vinägerdressingen med valfri kryddning kan blandas till i glaset i god tid och serveras direkt från kylskåpet i den visuellt vackra glasdesignen.

Den multifunktionella shakern har en tryckknapp i locket som gör det möjligt för var och en att dosera önskad mängd dressing över salladen, om det blir något över kan det i den tätslutande behållaren sparas till dagen därpå.  

Säsongens nya marinadglas har också flera olika funktioner och passar för allt från marinader till grill, bakning och andra typer av mat som ska penslas. Den rundade penseln ligger bra i handen och har ett skaft med mjukt silikon som ger ett bra grepp, oavsett om du jobbar med höga temperaturer vid grillen eller penslar morgonbullarna innan de går in i ugnen. 

Grand Cru Dressingshaker (25 cl) och Marinadglas med mjuk pensel (25 cl) i glas och plast kostar 249,00 kr styck (rekommenderat pris).

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.