08.07.2019  |  Bloom  |  Branschnytt

Grand Cru till grillköket

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Sommaren gör livet enklare på många sätt. Dagarna blir längre och ljusare och gränsen mellan inne och ute suddas ut när grillen slås på och välkomnar matlagningen, samvaron och festen utomhus. Som en hyllning till det skandinaviska utomhusköket och en kärleksdeklaration till bra kökstillbehör lanserar Rosendahl nu två måsten från Grand Cru – dressingshaker och marinadglas med pensel. Nyheterna sätter smak på sommarens sallader och grillrätter i en design som går direkt från kylskåp till bord, och dessutom tilltalar hemmets gastronomer med sitt stilrena uttryck i klart glas med svart plast.

Modern matkultur fokuserar idag mer än någonsin på råvaror, årstider och smaknyanser.  Detta gäller även utomhusköket, där fräscha gröna sallader, fågel, kött och fiskrätter less is more på menyn, medan grillmästaren kan fokusera på den ultimata smakupplevelsen.

Här är marinader och dressingar det självklara valet att ha till hands både under matlagning och servering – istället för krångliga små kannor och klibbiga skålar på bordet. I vår ger Rosendahl äntligen dressingar och marinaderna den smakfulla förpackning som de förtjänar med en multifunktionell shaker och ett glas med pensel som också är avsedd att ta med på språng när sommarfesten bjuder in till middag i det fria. 

Skaka och servera med perfekta penseldrag

Mat från grillen och middag på altanen kräver en helt annan praktisk hänsyn än då vi äter inomhus. Bordet är fyllt med det mest nödvändiga och när grillkolen är glödhet måste marinaden blir perfekt på första försöket.

Här finns ingen tid till att tillsätta extra vitlök när biffen ska grillas till perfektion.  Därför är Grand Crus dressingshaker och marinadglas utformade så att den perfekta marinaden och olje/vinägerdressingen med valfri kryddning kan blandas till i glaset i god tid och serveras direkt från kylskåpet i den visuellt vackra glasdesignen.

Den multifunktionella shakern har en tryckknapp i locket som gör det möjligt för var och en att dosera önskad mängd dressing över salladen, om det blir något över kan det i den tätslutande behållaren sparas till dagen därpå.  

Säsongens nya marinadglas har också flera olika funktioner och passar för allt från marinader till grill, bakning och andra typer av mat som ska penslas. Den rundade penseln ligger bra i handen och har ett skaft med mjukt silikon som ger ett bra grepp, oavsett om du jobbar med höga temperaturer vid grillen eller penslar morgonbullarna innan de går in i ugnen. 

Grand Cru Dressingshaker (25 cl) och Marinadglas med mjuk pensel (25 cl) i glas och plast kostar 249,00 kr styck (rekommenderat pris).

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

Branschnytt

Kay tar sig in i köket

Kay Bojesen är känd för sin designcirkus av trädjur av alla arter från apor till sångfåglar och elefanter. Dock begränsade sig inte Bojesens intressen endast till lek- och designobjekt. På 1940-talet designade den välkända funktionalisten ett antal vackra föremål till det dukade bordets glädje, som nu ser dagens ljus under namnet Menageri. Serien är skapad i Bojesens signatur – certifierat ekträ i lyxklass med vackra linjer – som en gest till det kaos av fasta ritualer och spontana stunder som tillhör vanliga hushåll, där vi kryddar, oljar, serverar och äter.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

En katt à la Wiinblad

Bjørn Wiinblad är känd som en givmild person som tyckte om att skämma bort andra – och betraktas än idag som en av de mest generösa personerna inom Danmarks konstindustri. Han sparade inte på sin talang utan satte sin konstnärliga prägel på många olika projekt, från det legendariska lyxhotellet d’Angleterre till affischerna för de paralympiska spelen. I vår kombinerar Bjørn Wiinblad Denmark mångkonstnärens skaparglädje med sparglädje genom att lansera Miranda – en finurlig men också funktionell sparkatt som har sitt ursprung i Wiinblads legendariska värld. Miranda är en perfekt doppresent och samtidigt en modern livsstilsprodukt, en riktig livsnjutare med stor aptit på både småslantar och prasslande sedlar.

Sponsrat innehåll

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.