02.09.2020  |  Dining  |  Food

Grattis till Mumintrollen

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Om du var barn på 70-talet minns du helt säkert Mumintrollen från bl. a TV. Dessa små, vita trollväsen från Mumindalen har fascinerat barn och vuxna i flera generationer – och gör så fortfarande. Inte minst som te!

I år är det 75 år sedan, Tove Jansson skrev den första Mumin-historien om dessa finurliga väsen, som senare skulle bli Finlands kanske mest kända bidrag till världslitteraturen: Mumintrollen.

Mumintrollet, är en söt figur, som bor i den färgrika och trygga Mumindalen tillsammans med sin familj. Ett finurligt litet trollväsen utan ansikte, men med breda ögon och en flodhästaktig mule. Tove Janssons fantastiska berättelser om dessa små älskvärda fantasiväsen kan ses som en återspegling av världen som den är: härlig, okomplicerad, kuslig och förgänglig. 

Med utgångspunkt i Mumintrollens universum har Teministeriet skapat en läcker Mumin-serie, bestående av 9 spännande smakvarianter, bestående av vilda bär från den skandinaviska naturen, där Mumintrollen härstammar från. Finns både som pyramidte, vackert emballerat i askar, som efteråt – både är användbara och dekorativa i inredningssyfte.  

Mumin är för övrigt bara en av flera exklusiva te-serier från Teministeriet, som kan köpas i utvalda special- och interiörbutiker över hela landet.  

Teministeriet är en svensk verksamhet, som producerar specialte. Inspirerade av Österns tetraditioner kombineras gamla traditioner med skandinavisk kultur, minimalism och design.  Resultatet är sublima aromer med mångkulturella toner med en skandinavisk twist – och sortimentet är brett.

Mer från Witt Sverige AB

Witt Sverige AB

www.wittsverige.se

Witt A/S är Nordens starkaste brand house. Vi representerar och har agentur för en lång rad internationella varumärken, men utvecklar och distribuerar också produkter under eget namn. Gemensamt för våra många olika varumärken är, att de utvecklar exklusiva produkter och apparater till hemmet med fokus på god design. Witt har bl.a. utvecklat sin egna serie av hårda vitvaror i strömlinjeformad, nord…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.