05.02.2020  |  Interior  |  Textil

Hållbart och hantverksmässigt

Chhatwal & Jonsson fyller tio - och utökar sitt sortiment av spårbara mattor.

Det Stockholmsbaserade inredningsvarumärket Chhatwal & Jonsson fyller tio år under 2020. Företaget grundades av Geetali Chhatwal Jonsson och Stig Jonsson, med idén att sammanföra svensk design och autentiskt indiskt hantverk. Sedan starten har arbetet skett småskaligt och med hållbarhet och hållbar utveckling som en naturlig del av dess DNA. Sortimentet består av kuddfodral, sängkläder och mattor, som tillverkas för hand i nära samarbete med noga utvalda leverantörer, där teknik och hantverk har gått i arv från en generation till en annan. 2019 introducerade Chhatwal & Jonsson sin första spårbara matta, Una, som bidrar till nya standards inom hållbar textiltillverkning. Till våren lanseras ytterligare tre spårbara mattor i kollektionen, bland annat Una i en ny färgställning.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.