21.12.2017  |  Interior  |  Textil

Hantverk och hållbarhet vävs samman till mattor och kuddfodral

I slutet av september lanserade IKEA GÖRLEV, en tillfällig kollektion av mattor och kuddfodral där kultur och hållbarhet vävs samman.

Kollektionen baseras på textilier från Turkiet, som samlats in, tvättats och sorterats innan skickliga hantverkare och konstnärer skapar nya produkter av dem.

För GÖRLEV används flera olika vävtekniker, som rosenkelim i ull och klassiskt randiga trasmattor i bomull. Andra naturmaterial som ingår i vävningen är gethår och hampa.

www.ikea.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.