29.09.2022  |  Interior  |  Textil

Hyllning till hantverk

Kasthall lanserar mattan Quilt

Den nya handtuftade mattan Quilt från Kasthall är influerad av japanska Boro-textilier och av designikonerna Anna Albers och Sheila Hicks arbete. Idén var att designa en matta där många lager av designelement möts. Genom färgkombinationer, form och textur skapas möten som känns igen hos ett genuint och genomarbetat hantverk.

Materialen är ren ull och lin och Quilt kommer i två färgställningar, Bronze Green och Terracotta Sand.

”Det vackra med Boro-textilier är hur de kan förlänga livslängden och ge nytt liv åt textila föremål. Att ta vara på det man har så att originalet kan leva över flera generationer – precis så som vi tycker att det ska vara”, säger Kasthalls designer Ellinor Eliasson.

www.kasthall.com

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.