18.05.2018  |  Interior  |  Design

Iittala ska lysa upp Nationalmuseum

Unik lampkollektion formgiven av Matti Klenell.

Som en del i återöppningen av Sveriges Nationalmuseum har formgivaren och glaskonstnären Matti Klenell designat en kollektion lampor, som är tillverkade och munblåsta i Iittala glasfabrik, i Finland. Lamporna premiärvisades i Iittalas monter på Stockholm Furniture & Light Fair 2018, i en installation utformad av Codesign. Inspirationen till lamporna kommer från den nordiska naturens siluetter, det poetiska och föränderliga uttrycket i glaset som material samt Iittalas gedigna historia inom tillverkning av högkvalitativa glasobjekt. 

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.