03.05.2021  |  Business  |  Branschnytt

Iittalautställning i Helsingfors öppnad

140 år av glas

I slutet av mars öppnade utställningen om 140-årsjubilerade designvarumärket Iittala på Designmuseum i Helsingfors. Museet har bjudit in arkitekten Florencia Colombo och industridesignern Ville Kokkonen för att ta fram koncept och kurera utställningen. I huvudrollen ser vi glaset och företagets välkända produkter som blivit moderna designklassiker.

Utställningen Iittala – Kalejdoskop: Från naturen till kulturen samlar hela företagets historia på ett unikt sätt och speglar det finska samhällets utveckling under företagets levnad. 

Iittala – Kalejdoskop: Från naturen till kulturen visas på Designmuseet i Helsingfors fram till 19 september 2021. Justeringar av öppettider kan komma att ske på grund av situationen kring Covid-19.

www.iittala.com

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.