13.09.2022  |  Interior  |  Belysning

Innovativ lampkonstruktion

Pilke utökar kollektionen Signature

Det finska belysningsföretaget Pilke tillverkar lampor i FSC-certifierat trä och PEFC-certifierad finsk plywood. Delarna är tillskurna med en vattenskärningsteknik som möjliggör så hög precision att de geometriskt konstruerade skärmarna kan sättas ihop utan lim eller skruv. I höst utökar Pilke sin kollektion Signature, formgiven av Tuukka Halonen, med tre nya modeller. 

Sedan hösten 2021 ägs Pilke av svenska Maze Interior, vars ambition är att lansera Pilke på den svenska och europeiska marknaden.

pilkelights.com

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.