19.08.2019  |  Interior  |  Textil

Intervju: Shyness Interior

Inför mässäsongen gör vi en snabb intervju med Anna Bilén, grundare av Shyness Interior. Bland annat berättar hon om deras nyheter och hur hon får inspiration till nya kollektioner.

Berätta lite om Shyness och vilken typ av företag ni är?

Vi formger och tillverkar hållbara textilier inom bädd- och bordslinne samt kuddar och plädar. Designen utgår från svenska traditioner och kännetecknas av tidlösa mönsterbilder och genomtänkta detaljer. Textilerna finns att köpa i välsorterade heminredningbutiker. Försäljning sker även i Schweiz och Japan. Shyness grundades 2009 och ägs och drivs av mig, Anna Bilén.

Vilka mässor ska du medverka vid den här säsongen?

Vi kommer att ställa ut på Formex i höst.

Kan du avslöja något om de nyheter du kommer att visa på mässan?

Shyness firar tio år av hållbar design. Detta firas genom fyra exklusivt designade påslakanset signerade Judith Fjellstedt. Vi har under åren samlat spilltyger och nu i samband med tioårsjubileet låtit Judith Fjellstedt, modeskapare och skräddare från Nya Zeeland, fritt designa och skräddarsy påslakan och örngott i dem. Judiths tolkning ger mig möjlighet att se tillbaka på vad vi åstadkommit och att använda spillmaterial är något vi numera designar för i vår hållbara idé. Påslakanseten visas på Formex och kommer därefter endast att göras tillgängliga genom utlottning där överskottet tillfaller Käringöns Hembygdsförening.

Vi hälsar hjärtligt välkommen till vår pressvisning på Formex, klockan 13.20, tisdag den 20 augusti, monter A06:25

I vår ordinarie kollektion presenterar vi ett nytt klassiskt mönster som är inspirerat av bolsterranden som kommer i textilier för det dukade bordet, i tre färger.

Hur får du inspiration till nya produkter och kollektioner?

Jag inspireras av svenska traditioner med hantverk i varje detalj. Allt vi gör är genuint på samma sätt som textilier som gått i arv i generationer. Material spelar en avgörande roll, våra tyger håller länge och ger en ljuvlig sovkomfort. Allt är framställt med kärlek till människor och miljö. Till grund för mina tankar finns alltid min uppväxt på en gård i Östergötland.

Hur ser framtiden ut för Shyness Interior, finns det några nya spännande projekt på gång?

Nu väntar spännande steg i utvecklingen. Vi offentliggör vår hållbarhetsmodell 2.0 som bygger på ett arbete i linje med Biolyftet. Vi fortsätter att utgå från den hållbara designen, parallellt fasar vi ut plaster i förpackningar, övergår till fibrer med lägre miljöpåverkan och så vidare.

Vi är dessutom inne i en lanseringsperiod av flera tjänster. Den ena är en tjänst med tvätt, strykning och bäddning av våra sängkläder i hemmet, som nu även finns tillgänglig i Stockholm och sedan i våras i Göteborg. Ytterligare tjänst som vi lanserar är ateljésömnad av gardinlängder i Shyness tyger. Kunden kan helt enkelt beställa skräddarsydda gardinlängder på vår hemsida som sedan sys upp i Göteborg i exakt den längd som önskas.

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.