28.02.2019  |  Interior  |  Design

Japansk-finsk hantverksfusion

Premiär för Iwatemo under Stockholm Design Week.

Iwatemo är ett nytt varumärke som bygger på traditionellt hantverkskunnande från den japanska prefekturen Iwate, i kombination med ett samarbete med de finska formgivarna Ville Kokkonen och Harri Koskinen. Sortimentet består av tre delar: gjutjärn, träsnickeri och handgjort porslin. Både Ville och Harri har tagit fram en kollektion vardera för respektive produkttyp. Tanken med samarbetet är att dra nytta av de paralleller man ser mellan japansk och finsk design, som till exempel trähantverk och vissa estetiska drag.

www.iwatemo.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.