22.05.2020  |  Interior  |  Design

Josef Frank visas på Sofiero slott

Utställning i samarbete med Svenskt Tenn.

Till och med den 20 september 2020 visas utställningen Josef Franks flora på Sofiero slott norr om Helsingborg. Utställningen görs i samarbete med Svenskt Tenn, under ledning av kurator Karin Södergren. Den kombinerar Franks mångsidiga mönsterflora - som inkluderar både svenska blommor som tulpan, förgätmigej och liljekonvalj, och motiv med influenser från andra delar av världen - med inspiration från Sofieros tidigare innehavare, Kung Gustav VI Adolf, som hade ett stort och genuint trädgårdsintresse samt ett egenhändigt tillverkat herbarium.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.