15.10.2019  |  Interior  |  Branschnytt

Jubileum för anrikt ullspinneri

Familjeföretag med värderingar i fokus.

Anrika Klippan Yllefabrik fyller 140 år under 2019. Företaget grundades 1879 då Jöns Petter Magnusson tog över ett litet ullspinneri i skånska Klippan. Idag drivs det vidare som ett familjeföretag i femte generationen, med utgångspunkt i material, hantverk och produkt, men även värdeord som hållbarhet, närproducerat, kvalitet och hög designgrad. Råmaterialet köps in utan mellanhänder för att sedan spinnas, färgas och vävas i den egna fabriken i Lettland. Produkterna säljs till mellan 30 och 40 olika länder, varav 70 procent av försäljningen är export, bland annat till länder som Japan, Tyskland, Danmark och Storbritannien. Signaturprodukten är ullplädar, med en årlig produktion på över 600 000 stycken, vilket motsvarar ullen från omkring 300 000 får.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.