28.08.2018  |  Business  |  Design

Karin Törnell i utställning på Galleri Glas

Vill gestalta erfarenheten av att vara människa.

Vitala Delar är en utställning av formgivaren och konstnären Karin Törnell, som öppnar på Galleri Glas i Stockholm den 30 augusti. I utställningen utforskar Karin livets vitala delar med sina ugnsgjutna glasskulpturer – inklusive de delar som vi inte själva kan kontrollera.

”Mina verk kretsar kring de delar av oss som är helt livsnödvändiga och delvis bortom orden, och kring det faktum att vi inte kan forma våra liv så exakt som vi kanske vill tro. Med utställningen Vitala Delar vill jag gestalta erfarenheten av att vara människa och allt vad det innebär”, säger Karin själv.

Karin Törnell är född 1966 och utbildad vid Konstfack samt California College of the Arts. Hon har tidigare gjort flertalet separatutställningar och medverkade även i utställningen Glass is Tomorrow på Kulturhuset 2015. Dessutom finns hon finns representerad på bland annat Nationalmuseum och Röhsska.

Karin Törnell är också känd för sina många offentliga uppdrag, till exempel hennes bidrag till konsten i Citybanan i Stockholm, där verken passeras av tusentals personer dagligen.

Utställningen Vitala Delar öppnar torsdagen den 30 augusti och pågår till och med den 11 oktober.

-JBE

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.