04.09.2019  |  Interior  |  Branschnytt

Kasthall firar jubileum med specialframtagen bildserie

Visas i Stockholm under september.

Bildserien Hover är en hyllning till Kasthalls 130-årsjubileum, som firas under 2019. Serien har skapats av fotografen Pär Olofsson och visas till och med den 20 september i en utställning i Kasthalls showroom i Stockholm, för att därefter flyttas vidare till varumärkets andra internationella marknader. Ursprungligen publicerades den i tidskriften Scandinavian Man. Inspirationen till fotografierna kommer från klassiska former som kuben, cirkeln och konen, men även från tornadon och pastasorten farfalle, där tanken har varit att använda sig av mattan som tvådimensionellt objekt för att utforska det tredimensionella rummet.

Kasthall grundades 1889 av den unga entreprenören Ludvig Andersson och har sin fabrik i Kinna. Mattorna tillverkas med företagets egen designstudio och gediget hantverkskunnande.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.