14.11.2022  |  Business  |  Branschnytt

Kedjornas butiksbeståndet minskar

Lågpris går mot strömmen visar HUI

Den senaste butikskartläggningen från HUI visar att det totala kedjebutiksbeståndet i Sverige minskade med 530 butiker 2021, vilket motsvarar ett tapp på 3 procent. Lågprishandeln fortsätter gå mot strömmen och står för en stor del av butiksöppningarna, medan klädhandeln är den bransch som haft det största tappet i antalet kedjebutiker.

”Under de senaste åren har lågpris varit ett segment som blomstrat i den fysiska handeln, och nu när vi går in i oroliga ekonomiska tider är det troligt att lågprishandeln kommer fortsätta växa”, säger Emma Hernell, VD på HUI.

hui.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.