23.07.2019  |  Interior  |  Design

Klassiker från Svenskt Tenn i ny kulör

Vasen Dagg är designad av Carina Seth Andersson.

I samband med öppningen av Svenskt Tenns sommarutställning Speglingar lanserades den moderna klassikern Dagg i grönt. Dagg, som är formgiven av Carina Seth Anderson och producerad på Skrufs Glasbruk i Småland, började säljas 2009 som del i en kollektion av tre vaser för olika ändamål. Daggs form och storlek kräver stor precision i tillverkningen och försäljningsframgångarna har varit viktiga för det anrika glasbruket.

Idag, tio år senare, finns Dagg i sex olika färgställningar; blå, rosa, brun, klar, svart och grönt.

Sommarutställningen Speglingar bjuder på samtida tolkningar av historien genom tre olika rumsligheter. Utställningen pågår mellan 5 juni och 18 augusti.

www.svenskttenn.se

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.