En av höstens nyheter från Le Creuset hämtar sin inspiration från Orienten, där kokandet av ris under de senaste åren har tagits till nya höjder genom användning av diverse elektriska tryckkokare. Le Creusets Cocotte every är en gjutjärnsgryta som är specialdesignad som en hyllning till en av världens viktigaste grödor, som äts av mer än hälften av jordens befolkning. Grytan har en liten basyta men stor volym, som utöver riskokning även gör den lämpad för till exempel soppa och fritering. Den har en djup, avrundad botten, som enkelt fördelar om värmen jämnt, med tillagning både genom värme och ånga.
Den extra insatsen i stengods ger effekten av en tryckkokare. När råvaror som ris, potatis, pumpa och bönor kokas skapar det kokande vattnet samtidigt ett klibbigt skum, på grund av den avsöndrade stärkelsen, och skummet kokar ofta över i grytan. Insatsen förhindrar dock grytan från att skumma över och släpper bara ut ånga genom ett litet hål. Cocotte every kommer i fyra färger: Cerise, Matte black, Marseille och Volcanic.
-SSK