27.01.2023  |  Business  |  Branschnytt

Konkursvåg i november

Detaljhandeln hårdast drabbad

Statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC visar att konkurserna ökat kraftigt under november månad inom alla branscher. Hårdast drabbad är detaljhandeln. Under november månad ökade konkurserna i Sverige totalt sett med 25 procent i jämförelse med samma period i fjol.

”Den perfekta ekonomiska storm som vi pratat om under en period med krigets effekter, inflationen, räntorna och energipriserna har nu slagit till med full kraft. Det drabbar svenskt näringsliv i stort. Enligt konjunkturinstitutets senaste siffror är företagens framtidstro mycket låg”, säger Johanna Blomé, ekonom på UC.

Detaljhandeln är den bransch inom vilken konkurserna ökat som mest, i jämförelse med samma period i fjol. Inom detaljhandeln har konkurserna gått upp med 44 procent.

”Sedan sommaren har konkurserna inom handeln dramatiskt vänt uppåt. Vi har sett flera stora varsel och konkurser av väletablerade kedjor, såväl som småföretagare”, fortsätter Johanna Blomé.

För att se konkursutvecklingen på läns- och kommunnivå samt branscher, besök https://www.uc.se/konkursstatistik/

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.