09.03.2021  |  Business  |  Branschnytt

Kosta Boda öppnar arkiven

Bertil Valliens Picnic från 1967 först ut

Genom sin historia har glasbruket Kosta Boda hunnit samarbeta med många av Sveriges främsta konstnärer och formgivare. Under åren har företaget byggt upp en skatt med ikoniska objekt och nyskapande serier. Nu öppnar företaget arkiven och presenterar utvalda produkter för en ny publik.
Den första serien som valts ut för att återlanseras är serien Picnic som formgavs av Bertil Vallien 1967 och blev en omedelbar succé.
”Jag gjorde Picnic som ett enkelt glas utan ben och fot i den vanliga bemärkelsen. Det bastanta benet som fylls med dryck ända ner till foten ger hela glaset dryckens färg att greppa om. Det får glaset att kännas festligare än ett vanligt dricksglas, likväl som det passar bra att servera mjölk i en helt vanlig tisdag”, säger Bertil Vallien.
www.kostaboda.se

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.