06.12.2019  |  Furniture  |  Belysning

Kulört ljusskulptur

UpTown finns både som bords- och golvlampa.

Med sin skulpturala form och glas i gult, rött och blått är Ferruccio Lavianis nya lampa UpTown för italienska Foscarini lika dekorativ släckt som tänd. Lampans skyskrapsgeometri är en blinkning till art déco-epoken och de starka grundfärgerna för tankarna till den italienska Memphisgruppens design. UpTown finns både som bords- och golvlampa.

Ferruccio Laviani är formgivare och inredningsarkitekt. Han har designat produkter åt bland annat D&G, Kartell, Flos och Foscarini, och innehar en professorstitel vid Domus Academy i Milano.

www.foscarini.com

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.